A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

KÉT ÓRA MÚLT HETVENNEL

Nagy Bandó András: KÉT ÓRA MÚLT HETVENNEL

Kedves Mindenki!

Ünnepre készülök, azt se bánnám, ha ünneplés kerekedne belőle.

2017. március 20-án, 19.00 órai kezdéssel

mutatom be új műsorom, ezzel a címmel:

 

KÉT ÓRA MÚLT HETVENNEL

Magyarország derűsödik

a 70 éves humorista jubileumi önálló estje

 

Ahogy a címében is utalok rá: kétszer egyórányi műsor lesz (lehet, ennél is hosszabb, most, az alkotói fázisban még nehéz bemérni az est terjedelmét, ráadásul naponta tapad a már megírt anyaghoz néhány új szöveg, mondat, szó, poén, épp az újabb történések miatt. Az is megeshet, hogy 3 órát ülünk együtt. Ha úgy döntötök, hogy ott akartok lenni a premieren, hideg élelmet ne hozzatok magatokkal, nehogy félrenyeljetek…

Évek óta alig szólaltam meg, önálló estet sem írtam, így elő sem adtam, a lassan közelgő 70. születésnapom apropóján ültem neki, hogy jelezzem: még itt vagyok, van mondandóm, megmaradt a humorom, a közéleti érdeklődésem, és továbbra is csak a közönséggel értekező társalgó vagyok, és nem stand up-os poéngyártó kisiparos.

Műsoromban fölidézek néhány, mára igencsak aktuálissá vált régi írásomat (minek írjam újra azt, ami máig igaz?), szót ejtek az „emút70év”-ről,  az „emútátkos42év”-ről, az „emútnyócév”-ről, de (érthető okokból) legtöbbször   az „emúthétévről” esik majd szó, lévén jelenleg ez érint minket leginkább.

Együttgondolkodásra és közösségivé váló derűre hívogatom mindazokat, akik akkor is nyitottak maradtak, ha elkötelezett hívei bármely politikai vonulatnak, és főként azokat, akik nem zárkóznak be a maguk kis ideológiai burkába   (a burka most necces), hanem hajlandók kilépni, és velem együttgondolkodni, vagy ha tetszik: velem együtt gondolkodni.

A második előadás március 27-én, este 7-kor lesz, ha netán lemaradnátok a premierről, használjátok ki ezt az „esőnapot”. Áprilisban is lesznek előadások, folyamatosan, aggodalomra nincs ok, persze a premier lázas estéje az mindig más…

Az estnek nem lesz külön főpróbája, itt adom elő először, és a premier közönsége hallhatja elsőként, az egyetlen vagyok (leszek), aki ismeri a szöveget, tehát semmi meglepetés nem érhet, ami persze ebben a formában nem igaz, mert a megírt anyagok is hozhatnak újabb és újabb rögtönzéseket.

Szóval tele vagyok a várakozás inspiratív feszültségével, két és fél hónap munkálkodásának eredményét viszem színre, ismét úgy pörgök, mint 45 éve, amikor az első estemre készülődtem.

A premier végén a szűkebb baráti kört, a Színház vezetőit és szervezőit az előtérben egy-két pogácsával várjuk (még nem dőlt el, hogy egy vagy kettő), és lesz valami ital is, még nem dőlt el, hogy mi, de ha eldőlt, akkor semmi, mert ami eldőlt, az valószínűleg ki is folyt. (folyt. köv. a premieren!)

Kérlek, ha úgy döntesz, hogy ott akarsz lenni, mielőbb foglalj helyet (sit down, please), én sem szeretném, ha lemaradnál az év legjobb estjéről.

(Vedd komolyan, én is viccből írtam!)

Szeretettel, üdv, stb., Bandó

 

A Harmadik Színház közönségszervezőjének elérhetőségei:

06-30/964-78-92, a Színházban: 06-72/252-478, vagy 06-72/251-340

valamint: info [at] phsz.hu és szervezes [at] phsz.hu