A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

Ennyi volt… Eddig tartott 2015… - Újévi köszöntő

Kedves Mindenki!

Ennyi volt… Eddig tartott 2015…

Emlékszem, kis srácként beszélgettünk az utcabeli haverokkal, amikor a 2000. év még nagyon távolinak tűnt (az is volt!), hogy ha megérjük, hány évesek is leszünk az ezredfordulón. Én, a ’47-es 53. évemet tölthetem be 2000-ben, mondottam, azóta, lám, sikerült is, és még rá is tettem (eleddig) 15-öt, és persze, mint minden halandó, még jó néhány esztendőben reménykedem.

Mostanában is beszélgetünk a megmaradt barátokkal, legtöbbször arról, hogy kik estek ki a sorból, kiket lőtt ki közülünk a rettegett mesterlövész, kik mentek el, és kik maradtunk meg.

Most, hogy ismét megbontunk egy új esztendőt, szeretnélek magamhoz ölelni Benneteket, Mindenkit, aki kortársam, Mindenkit, akivel egyszerre örülhettünk, és örülünk még ma is, ajándékul kapott életünknek.

Persze, megszokásból és szívünk kényszeréből kívánunk egymásnak boldog újévet, és legalább ennyire kívánjuk magunknak is, hogy boldog legyen a következő esztendőnk, hogy egészségesek, munkaképesek maradjunk, hogy legyen szerencsénk végigaraszolni a 2016-os éven, napról napra, óráról órára.

Erre, effélékre gondoltam, és gondolok most is, amikor egyszerre jutnak eszembe Szeretteim, Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim, és persze az Ismeretlenek is, Mindenki, mindazok, akikkel együtt lélegzünk a mi kis kék bolygónkon. Arra is gondolok, egyszerre lettünk idekötözve a Földhöz, egyazon időben mondhatjuk magunkat az Emberiség alkotóelemének, porszemnyi tagjának.

Ady azt mondja, „oly szomorú embernek lenni”, és persze igaza van. Mégis azt fogalmazgatom: oly boldogító embernek születni. Jó itt lenni, Köztetek, Veletek, szóval jó embernek lenni.

Ez maga a boldogság, ezt gondolom, és nincs ebben semmi mézes-mázos körítés, egyszerűen jó tudni, hogy születtünk, hogy lettünk, hogy vagyunk, hogy még mindig vagyunk.

Jó tudni és érezni a hozzánk közeliek szeretetét, és hogy együtt lehetünk boldogok. Ez ad erőt az élethez, és ez a félő-féltés alapja. Miért ne szeretnénk, hogy mindez sokáig tartson, ha már örökké nem tarthat?

Azt kívánom, Ti is érezzétek jól magatokat, itt, ebben a földi létben.

Őrizzétek meg az egészségeteket, vagy ha netán betegeskednétek, gyógyuljatok meg, hogy újra boldognak érezhessétek magatokat!

Ezek után bátrabban írom ide:

Szeretteim nevében is kívánok boldog újévet, Nektek, Mindenkinek!