A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

Gyerek kötetek

Gyerekeknek, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt szép karácsonyi ajándék lehet Nagy Bandó András harmadik verseskötete, a Gyöngykaláris.

A szerző előző mindkét gyerekvers-kötete – a Madarak tolláról és a Fából vasparipát című – több mint tízezer példányban kelt el, s nem tévedünk, ha az új verseknek is hasonló sikert jósolunk, hiszen nemcsak a könyv mérete, és terjedelme, hanem az irányvonala is azonos. Ezúttal is a szerző készített bájos, kedvcsináló, színes rajzokat saját rímekbe foglalt gondolataihoz.

A versekben felsejlik a régmúlt, szépséges gyerekkor, a lassan köddé váló emlékek. Erőteljesen megmutatkozik a természet és annak szeretete, egy idilli, kellemes világ. Az első rész a gyerekeknek szóló verseket tartalmazza, a másodikban pedig közel száz limerick – ötsörös versforma, amelyben az első két sor és az utolsó rímel, s rövidebb sorokkal párt alkot a harmadik és negyedik – kapott helyet, amely keresztnevekre és jellemekre íródott. A kötet záró része a felnőtteké: szülőké, nagyszülőké. Nagy Bandó András nem titkolt szándéka, hogy a versein keresztül elvezessen legnagyobb költőinkhez; kicsikkel és nagyokkal egyaránt megszerettesse a versolvasást.

(Szathmári Gabi, Képes Újság)

 

Kétsoros a gyermekeknek verselő Nagy Bandóról:

Ő lélek. Lélegzet.
Beszívom. Lélegzek.

És még valamit Rólad, az új verseidet olvasva:

Te vagy a kifli utolsó harmada.
Te vagy a füvek hajnali harmata.
A Te szádból hangzik igazán, hogy gyors.
Tőled az életre azt mondom, hogy Sors.

 

Ma hallottalak hosszabb időn át saját verseidet szavalni. Az jutott eszembe: „ma nem lesz prédikáció, mert mondani akarok nektek valamit.” Amik meg Natitól hangzottak el, azok olyanok voltak, mintha az övéi lettek volna.

A csoda (holnap is) megérkezik Hozzád, mert Nálad van hova megérkeznie. Holnap se úgy tudd a világot, mint egy meccseredményt, de továbbra is legyen viszonyod mindennel. Olyan módon, ahogy eddig. Mert Nálad egyszerűen nincsen olyan, hogy külső és belső, alsó és felső. Hely vagy a meg nem valósult dolgok számára. És tágulsz.  

Gyüre Ágnes, a Gyöngykaláris verseinek mai rádiós bemutatója után,

2006. december 5-én)

 

Borulj rám Natália és Bandó-zápor… Nagyon jó!...

…nagyon jól esett az összeállítás. Ilyenekért érdemes élni. Komolyan, a déli harangszó előtt ez k. szép volt!  Vass Tibi, www.spanyolnatha.hu

 

András, ámulva hallgattuk Gyöngykaláris verseid.

Gyönyörű gondolatok. Légy áldott értük! Üdv!

Kovács István és Juli, Ásotthalom

 

Megálltam és úgy hallgattam. Gyöngykaláris? Ottmaradtam!

Puskás Gusztáv, Gönyű

 

Kedves András,

Egy köszönet ez a levél, a Gyöngykalárisért. Harmincadik születésnapomra, ma reggel kaptam meg a könyvet, a legeslegszebb ajándék, amit kaphattam. Nagyon szeretem a verseit és további sok ihletet kívánok és még sok-sok szép verset gyereknek, felnőttnek. Már rég nem csak Weöres Sándor adja nekem a legszebb verseket, hanem mellette Nagy Bandó András. Szorosan mellette.

Sok szépet kívánok! Németh Éva (Vica)

 

Kedves Bandó!

 Leírhatatlan örömöt szereztél nekem a könyveiddel, igaz, Te leírtad helyettem. Tudod én félelmemben vettem meg a könyveket, nehogy a kijáratnál elgáncsoljanak, de hogy bebiztosítsam magam, mindjárt kettőt vettem.

 Képzeld el, az unokám még nem is tudja, majd akkor mi lesz, ha már olvasok is neki a könyveidből. Ők Pesten laknak, és az egyik könyvet majd odaadom neki a Gyöngykalárist, a másikból pedig itthon fogok neki olvasni a Nagypapa pocakjáról meg a többiről. Pont jókor jöttek ezek a kötetek, mert a Hamucipőkét, akarom mondani a Hamupipőkét már kinőtte Marcika.

 Sajnos a „Szegedi Mama” felment az angyalokhoz, ezért, ha itt nyaral nálam a gyerek, nekem kell ellátni a Mama teendőit is, reggelit, vacsorát készíteni és mesét, verset olvasni… stb. Talán én majd találok magamnak egy társat, akivel megoszthatom magányomat, de Marcikának Nagymamát soha nem lehet találni. „Némelyik verseden annyira elérzékenyültem, hogy olvasás közben küszködtem a könnyeimmel”!

Még egyszer köszönöm a kedvességed! Apámék könyvárusok voltak és azt szokta mondani a vevőinek, hogy pénzen felül meg fogja köszönni, most én is ezt teszem. További sok sikert és jó egészséget kívánok!

Mátrai László