A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

Köszöntő

Köszöntünk!

Köszönjük, hogy bekukkantottál!

Webáruházunk pár éve indult, akkoriban jutott eszünkbe, hogy a könyvterjesztő hálózat mellett, sőt: ma már inkább helyett saját könyvesboltunkban mutassuk be és kínáljuk a Szamárfül Kiadó köteteit. Úgy gondoltuk, érdemes lesz fölvállalni a buktatóit is, mert azt reméltük ebből lesz kevesebb, és több lesz a siker, az eredmény.

Az azóta eltelt néhány évben több mint egy tucat könyvet adtunk ki, fele-fele arányban felnőtteknek és gyerekeknek szóló köteteket, prózát, verseket és meséket.

Örömünk, hogy az egy-egy alkalommal ide látogató érdeklődők és vásárlók mellett szaporodtak a visszatérő könyvbarátok.

Számtalan esetben azt tapasztalatunk, hogy egy-egy ünnepre készülve érkeznek a megrendelések: születésnap, névnap, húsvét, karácsony, házasságkötés vagy házassági évforduló. Ugyancsak örömünk, hogy táncos rendezvényeken a tombolák között is ott voltak köteteink. Céges rendezvényeken is az ajándékcsomagokba kerültek dedikált köteteink, és a rendezvényeken láthattuk, hogy a szép kötetek nagyobb örömöt adtak, a szokványos ajándékitaloknál.

A megrendelt könyveket névre szóló dedikációval indítjuk útnak, ebben a GLS futárok segédkeznek. Sikerült tartanunk az ígéretünket: a könyvek árának utalását követően egy-két napon belül a megrendelők otthonába érkeznek a csomagok.

Archívumunkban olvasók ezreinek leveleit őrizzük. Ezekből esetenként okulhatunk, és örömünk, hogy megható és elgondolkodtató soraikkal fejezik ki elismerésüket. Ugyanígy öröm, hogy a szavalóversenyeken győztes vagy helyezést elért gyermekek is írnak sikereikről és örömükről. Ennél is nagyobb öröm, hogy számos esetben írnak azok a gyerekek, akik bevallják, hogy eleddig nem szerettek, mi több: utáltak olvasni, de egyik vagy másik könyvünk hatására „megváltoztak”, könyv- és/vagy versbarátokká lettek.

Mi azt szeretnénk, ha olvasóinkat elmozdítanánk a jó és szép felé. Jelmondatunk is ezt az irányt szabta meg: „Fölemelni, értéket adni, gyönyörködtetni!”

Most pedig néhány személyes sor.

A föntebb írtakat kiadóként fogalmaztuk meg, ami ezután következik, az író rögzíti: Nagy Bandó András.

A felnőttek körében évek óta sikeresek és szeretettek a regényeim: a 14 kiadást megért Sosemvolt Toscana és Vár rád Toscana (Ez a két könyvet most, 15. alkalommal egy kötetben adjuk ki, lévén a történet első és második kötetéről van szó.) Az elmúlt három évben sok szép visszajelzést kaptam már a Míg meg nem haltak című mozaikregény olvasóitól, és a 2016. évi Ünnepi Könyvhéten napvilágot látott Arankakor című regényem is szépen araszolgat a két Toscana nyomában, benne egy kilencórás hangoskönyvvel, ezt én olvastam föl.

A több mint másfél évtizede megjelent András könyve – Fordított teremtés, és az András II. könyve – Kútásó az ötödik kiadásukkor ugyancsak egy kötetben jelentek meg. Akik olvasták, tanúsíthatják: igaza volt Hankiss Elemérnek, ezért a kötetért néhány száz éve még megégettek volna. A hitvilágról még egy könyvem jött ki, a szarkasztikus humorral megírt Isten bikiniben.

Öt éve jelent meg Humorista életművem, a 40 év termését 800 oldalon rögzítő Egyedül állok című könyvem, és immár harmadszor nyomtattuk ki a Könyv azoknak, akik utálnak olvasni című közkedvelt kötetet. A Gondolatélesztő című Füveskönyv a poénos szösszenetek mellett az eddigi könyveim szövegeiből hordoz kisebb, figyelmet érdemlő kiemeléseket. Még egy humoros kötetet említek: a Murphy törvénykönyve amatőr teniszezőknek, és mivel poénok sora olvasható, nemcsak nekik, hanem a Murphy világ kedvelőinek is.

A Nagyon fájl című verseskötet megérte a harmadik kiadását is, ez is jelzi, hogy sok versbarátnak lett szeretett csemegéje. Ugyancsak a felnőtt olvasók kedvence lett az 575 haiku című kötetem, benne 575 haikuval. (Mellesleg:együtt van egy újabb haiku kötet anyaga, hamarosan megjelenhet.)

Most pedig egy kötetről, mely a történelem és a régmúlt kutatóinak éppúgy kedvence lett, mint az irodalombarátoknak. Gazdag László könyve, A fejlődés természetrajza – Civilizációk, melyben az egyetemi docens szerző az emberiség történetének 5-6000 évét dolgozta föl, nevéhez hűen káprázatosan „gazdagon”.

Ugyancsak 2016-ban került az olvasók kezébe A kis herceg visszatért című kötetem, mely a következő évben máris a második kiadásánál tartott. Ez a kötet hat-hét éves kortól már ajánlott, és akár a szülők és a nagyszülők is szeretettel forgathatják. Az első kritikában ez is szerepelt: „Aki még nem olvasta A kis herceget, ezzel kezdje. Aki már olvasta, az ezt a kötetet haladéktalanul olvassa el utána.”

Még egy kötet, mely gyerekeknek és felnőtteknek is íródott, a Csodás Kapolcs című verses mesém, melyben a Művészetek Völgye régmúltjáról, emlékeiről, és a falu egykori lakóiról is mesélek, verselve, 222 szakaszban. Egyórás hangoskönyv is található a könyvben, ezt is én olvastam föl.

A gyermekek, illetve a gyermekes szülők, meg hát a mindig boldog nagyszülők mintegy húsz kötetből válogathatnak. A legkedveltebb mesék: A táltossá lett kiscsikó; A világjáró kiscsikó; A kiskalácsai királyság, Nagyapám, nagyanyám és a vakond; A dinoszauruszok verse meséje; valamint A Varázspadlás lakói és A hangyabanda nagy kalandja című verses meséim, mindkettő hangoskönyv is, az én fölolvasásomban, utóbbi 2013-ban az Év könyve díjat is elnyerte.

Az állatbarátok és a derűs versek kedvelői számára is öröm az Egyik kutya, másik is (170 kutya verses önvallomása, a rajzaimmal), a Hetvenhét macskajaj (77 cicavers és rajzom), valamint az Ami a bögyünkben van (140 madár versével, és ugyancsak a rajzaimmal.)

A Magyarország én is szeretlek (260 vers) és a Százszorszép – Aranyos versek (mintegy 180 vers, színezhető rajzaimmal) az addig megjelent verseim válogatása. Ugyanígy válogatás is, és új verseimet is hordozó köteteim a Bandó mondókák és a Kicsi versek kicsinyeknek, kisgyermekek rajzaival.

Szerencséjük van azoknak is, akik lemaradtak az első gyermekköteteimről. Ha kis példányszámban is, de még elérhető szinte valamennyi: a Madarak tolláról, a Fából vasparipát, a Gyöngykaláris, a Szappanbuborék, a Szivárványhíd és a Keresztnévsor.

2018-as tervünk lassan megvalósul: a teljes mértékben elfogyott könyveimet újra nyomtatjuk. Azt reméljük, hogy ezeket előbb-utóbb fölfedezik maguknak azok is, akik eddig nem találtak rá köteteinkre.

Kívánjuk, hogy találd meg a kedvedre való könyveket, és legyen örömöd, amikor lapozgatod és olvasod őket.

Természetesen ezen a címen is küldhetsz meghívót, ha író-olvasó találkozóra invitálsz, ugyanígy ide várom meghívódat az interaktív verses-dalos gyermekműsoromra, és humoros önálló estemre is.

Kösz, hogy benéztél, hogy nálunk jártál!

Szép napot kíván a Kiadó, és a könyvek írója: Nagy Bandó András