A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

Orfűi medvehagyma kincseskönyv

Könyv

Orfű születése és megújulása Palkó Sanyi bácsinak, Baranya hajdani megyei tanácselnökének köszönhető. Ő döbbent rá, hogy iszonyatos mennyiségű vizet továbbít a megye a Mecsek hegyvidékéről, miközben nincs üdülőterülete a környék bányászainak, gyári munkásainak, pécsieknek, komlóiaknak, s környékbelieknek. A gondolatot tett követte, így született meg az orfűi tórendszer, Abaliget két kis tava, Sikonda és Málom állóvizei. Orfű (nem túlzás) Európa egyik legszebb környezetű üdülőfaluja, dinamikusan fejlődik, ezrek töltik a tavak mellett nyári vakációjukat. A Muskátli étterem akkori tulajdonosa fedezte föl sokunk számára a Mecsek észak-nyugati lankáin zöldellő medvehagymát, s azóta is készíti a természetes zöld fűszernövénnyel ízesített ételeit. A kötetben többek között egyetemi tanár és agrármérnök bontja ki a vele kapcsolatos tudnivalókat, Kálmándy Ferenc fotói pedig bemutatják a baranyai tájat, és a receptekből készült étkeket.

Megjelenés éve: 
2007
Kategória: 
Felnőtteknek
Kosár

Orfűi medvehagyma kincseskönyv

Cikkszám:
NBA-BOOK--14
Kedvezmény: 
30%
Ár: 
Lista ár:2 000 Ft
Ár:1 400 Ft
Kedvezmény:600 Ft (30%)