A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

A kis herceg visszatért

Könyv

A mesék birodalmában aligha akad még egy olyan mese, mely akkor sem ér véget, ha a mesélő pontot tesz a végére. Antoine de Saint-Exupéry a pontokkal sem spórolt: három pontot tett a kis herceg történetének végére, így zárva le a mesét, és nyitva meg az utat a folytatása előtt: „…írjátok meg nekem, hogy visszajött…”

Mese ez egyáltalán? Vagy talán prózában írt poétikus vallomás? Tündértánc? Angyali kitárulkozás? Valamiféle eredetmítosz, mely egyszerre dobogtatja meg gyermekek és gyermeki lelkükből táplálkozó felnőttek szívét? Vallástalan hittel élők lélekemelő bibliája? Isteni ihletéssel írt emberhimnusz? Ki tudja? Talán senki sem. Esetleg a kis herceg. Meg talán a róka.

Lényeges tudnunk, hogy mi ez a mese? Lényegtelen. Ebben biztosan igazunk van, és ezt maga az író erősíti meg: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Könyvünkben megkíséreljük láthatóvá varázsolni a láthatatlant. Megpróbáljuk megtoldani a teljességet, visszahozni a Földre a mese hősét, a kis herceget. Kísérletünkben azt próbáljuk bizonyítani és megmutatni, hogy a kis herceg itt maradt közöttünk. Hogy a kis hercegek itt élnek ezen a Földön. Itt vannak közöttünk, csak észre kell vennünk őket. Talán még arra is vállalkozhatunk, hogy igazoljuk: mindenkiben ott él egy kis herceg. Benned is, kedves Olvasóm, és bennem is, aki egész életét arra tette föl, hogy ébren tartsa a lelkében szunnyadó, szívében élő kis herceget. Meg arra, hogy bebizonyítsa önmagának, és minden barátjának, hogy ő maga a kis herceg. És egy kicsit a róka is.

Kezdődjék hát a mese!

Vagy talán így a helyesebb: folytatódjék a mese!

Kalandra föl, kis hercegek!

Megjelenés éve: 
2015
Kategória: 
Felnőtteknek
Gyerekeknek
Kosár

A kis herceg visszatért

Cikkszám:
NBA-BOOK--41
Kedvezmény: 
10%
Ár: 
Lista ár:3 000 Ft
Ár:2 700 Ft
Kedvezmény:300 Ft (10%)