A Szamárfül kiadó webáruháza

A Szamárfül kiadó webáruháza

Nagy Bandó András írásai, regényei, versei kicsiknek és nagyoknak. Dedikált könyvek megrendelhetőek!

 

Mivel névre szóló dedikációval ellátott könyveket küldünk, csak banki utalás után indítjuk útnak a megrendelt könyveket. További információk…

Belföldre 15.000 Ft alatti értékű megrendelés esetén 950 Ft. a szállítási költség. 15.000 Ft fölött mi fizetjük a szállítást.

Kosár

A kosár üres.

András könyve I-II. (javított kiadás)

Könyv

Hankiss Elemér egy tévés sorozat után született könyvét olvastam, amikor a jegyzeteléseim egyre inkább afelé tereltek, hogy könyvvé gyúrjam össze a reakcióimat. Mindig is foglalkoztatott a hit, a vallás, és persze az örök téma: az élet és a halál kérdése. A kötet alcíme arra utal, hogy én valóban a fordított teremtésben hiszek: mi, emberek teremtettünk, teremtünk magunknak istent, és nem isten teremtett meg minket, embereket. Vallom, és kimondom. Isten nem létezik, de én hiszek benne. Egyik olvasóm azt írta. „Hát te nem tudod, András, már tudományosan is bebizonyították, hogy van isten.” Azt válaszoltam neki: igen? Akkor mostantól kiben hiszel? A pápa sem azt tanítja, hogy „van isten”, csupán arra biztat, hogy erősítsük meg istenhitünket. Jézuskövető vagyok, a szeretet apostola. Vallom, amit Ő mondott a kereszten: „Én és az Atya egyek vagyunk.” Isten bennem van, és csak addig él, amíg én élek. Pascal is így gondolta: halottaknak nincs istenük, csak az élőknek. Gondolatokat ébresztő könyvemhez Ördögh Szilveszter és Hankiss Elemér írt előszót. Öt kiadást ért meg, 20 ezer példányban lelt gazdára.

A Fordított teremtésre írt reakciók, olvasóimmal lezajlott levélváltások inspirálták ezt a második könyvet. Alcíme, a Kútásó Várszegi Asztriktól eredeztethető. Ő mondta nekem Pannonhalmán, hogy én kútásó típus vagyok: nem a közös kúthoz járok vízért, hanem magam ások le a forráshoz, de lehet, hogy a forrás azonos. Egyetértettem, s ma is egyetértek vele: mi, emberek istent keresünk, hittel élünk, s míg sokan a vallásba kapaszkodnak, addig én magam keresek kapaszkodót, én ások le a forrásig. Ha minden alapjából, a gömbből indulunk ki, az ásás metaforája miatt maradjunk a Földnél, az abszolút középpontban kell találkoznunk, ha egyszer ásni kezdtünk. Nem a mag, nem „isten” számít, hanem a hozzá vezető út, az ásás maga. Rokonítom a Tao te Kinggel: az Út, ami végigjárható. És mint tudjuk, az ezermérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Én megléptem az elsőt lépést, és azóta is járom ezt a félelmetesen izgalmas, szép Utat.

Az ötödik kiadás mindkét Andrást tartalmazza, úgy a Fordított teremtést, mint a Kútásót, utóbbit kissé megkurtítva.

Megjelenés éve: 
2010
Kosár

András könyve I-II. (javított kiadás)

Cikkszám:
NBA-BOOK--5
Kedvezmény: 
40%
Ár: 
Lista ár:3 000 Ft
Ár:1 800 Ft
Kedvezmény:1 200 Ft (40%)